U bevindt zich hier: Home / La cucina Italiana

La cucina Italiana

De smakelijkheid van de Italiaanse keuken ligt meestal in de eenvoudigheid en combinatie van hoogwardige ingredienten die zo een grote gastronomische diversiteit hebben weten te scheppen. Elke streek heeft zijn specialiteiten en zijn voorkeur voor enkele ingrediënten die ontstaan uit beide de geografische en klimatische verschillen. Ook heeft de invloed van verscheidene volkeren die het schiereiland Italië zijn binnen gevallen tot het einde van de 19de eeuw zijn belang bij het begrijpen van regionale recepten.

Deze mix van geschiedenis, politieke ontwikkelingen en lokale verschillen heeft geleid tot de regionale recepturen die bij elkaar de huidige Italiaanse keuken hebben geschapen.

Italië is ook het wijnland bij uitstek met 5 a 600 duizend hectoliter geproduceerde wijn per jaar. Alle “regioni” produceren overheerlijke wijnen. Het zuiden van Italië staat door het zonnige klimaat bekend om haar volle, kruidige Italiaanse wijnen. Van de noordelijke bergregioni komen juist de fris-zure italiaanse wijnen. Of je nu kiest voor wit, rood, rosé, of bubbels, de vini italiani zijn eigenlijk allemaal lekker met ieder zijn eigen karakter. Van elke regio is er dan ook een uitgebreide keuze die zich goed combineerd met het gewenste recept.