U bevindt zich hier: Home / Recept van de maand / Andere recepten / dessert

dessert

Vijgtaart

Ingredienten:

200 gr bloem,150 gr boter op kamertemperatur, 200 gr suiker, 400 gr rijpe vijgen,3 eieren,1 lepel melk, 1 zakje bakpoeder, Citroenschil van 1 citroen

(taartvorm van 26 cm diameter, oven 190 °C)

Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met de suiker en de boter tot een mooie gladde creme tot ontstaat. Voeg de citroenschil, de bloem en de bakpoeder toe en roer goed.

Klop de eiwitten op tot een witte schuim (dit doe ik altijd in een keukenmachine) en mengen met het beslag en roer goed.

Pel de vijgen en deel ze in twee. Giet half van het beslag in de met bloem bestoven taartvorm, maak vlak, leg de vijgen erop en giet de rest van het beslag erbij.

Bak de taart 45-50 minuten lang.